The Double Bubble lamp

Lamppufetissin lamppukertomukset jatkuisivat nyt Eero Aarnion klassikolla, Tupla Kupla -valaisimella.

kuva: www.designeeroaarnio.com/

Tupla Kupla – tunnetaan myös nimellä Double Bubble – on Eero Aarnion vuonna 2001 suunnittelema valaisin. Valaisinta saa kaikkiaan kolmessa eri koossa, S, M ja XL-kokoisena. Alkuperäisten suunnitelmien mukaan valaisin piti tehdä lasista, mutta loppujen lopuksi valaisin päädyttiin tekemään muovivalutekniikalla, sillä kestävyys oli näin aivan eri luokkaa. Muovin läpi myös valo saatiin suodatettua kauniimmin läpi.

Oma M-kokoinen valaisimeni saapui meille häälahjan muodossa. Ja voi kuinka onnellinen olin kun näin ystäväni kantavan sen jättimäistä laatikkoa juhlapaikalle! Menin onnesta sekaisin kertomaan tästä lahjasta myös kaasojen pöytään, ja samalla sain kuulla, että valaisimen takana olikin hieman suurempi ystäväkatras! Myöhemmin selvisi, että olin polttareissa – pienessä tuiskeessa – tehnyt selväksi, että haluan jonain päivänä itselleni Tupla Kupla -valaisimen. 🙂

Niin ja muistakaa, että valaisin on Made in Finland!

p.s. Valaisin toimii hyvin myös hattutelineenä. 🙂

Vastaa