Aamupala: Haikon kartano (PRV)

Ihan heti tähän alkuun pitää pyytää anteeksi aamupalan huonoa kuvakokoelmaa.. En tiedä miksi unohdin kokonaan kuvauksen aamupalalla, joten vain nämä viisi laadukasta kuvaa on nyt sitten tarjolla.

Tai siis oikeastaan tiedän kyllä miksi kuvauksen unohdin, yksinkertainen selitys on juoruilu. Olimme työporukan kanssa muutaman päivän seminaarissa Haikon kartanossa, ja aamupala on loistavaa aikaa käydä läpi edellisen päivän ja illan tapahtumia.

Viime kerralla kun Haikossa aamupalaa söin, olimme menneet juuri kihloihin. Työporukan kanssa Haikon reissu oli siis hieman erilainen kuin edellinen kerta, mutta ei tässäkään kerrassa mitään vikaa ollut. Naurua riitti illalla ja päivisin puherrettiin luentojen merkeissä, pääsinpäs minäkin luennoimaan, se oli huisia se. 🙂

Mutta palataan takaisin siihen aamupalaan. Aamupala tarjoillaan alun perin kappeliksi suunnitellussa tilassa. Tilassa ei loppupeleissä ole kovin montaa istumapaikkaa, joten vapaata pöytää saa varmasti ruuhkaisimpina viikonloppuina metsästää. Ruoat on kuitenkin hyvin esillä, ja koska lähes kaikki on koottu yhden ja saman pöydän ympärille, löytää kaiken tarvitsemansa helposti ilman turhia sekoiluja.

Tarjolla oli kaikkea mitä yleensäkin hotellien aamupaloilta löytyy; leipiä, leikkeleitä, hedelmiä, vihanneksia, munia, pekonia, munakokkelia, nakkeja, muroja, myslejä, jogurtteja jne. Juomina oli kahvia, teetä, mehuja, vettä ja maitoa. Makeaakin oli tarjolla, mutta ei niin kovin montaa sorttia kuin olisi voinut luulla. Mutta pääasia, että edes yhtä suklaista makeaa oli tarjolla, se nyt vain minusta kuuluu aamupaloihin. Ei kotona, mutta muualla.

Parasta aamupalassa oli juorujen lisäksi munakokkeli. Munakokkelia on niin monen eri laatuista, ja koska se on yksi aamupalojen herkuistani, odotan aina jännityksellä sitä hetkeä kun ensimmäinen haarukallinen munakokkelia suuhuni uppoaa. Haikossa tämä keltainen möhnä oli todella hyvää ja sitä tuli jokunen desi syötyä.

Juorujen ja aamupalan yhteisarvosanaksi voisin tällä kertaa antaa tasan 8.

Ja loppuun vielä seminaari-illan paras vitsi: Mikä on Stevie Wonderin lempiväri? – Frotee. 🙂

2 Replies to “Aamupala: Haikon kartano (PRV)”

  1. Hauska välillä päästä kunnon aamiaiselle, varsinkin jos siitä saa rauhassa nautiskella. Olin tänän Klaus K:ssa Vuoden Nuoren Suunnittelija julkistustilaisuudessa. Täytyy myöntää, että olisin ehkä muuten jättänyt tilaisuuden väliin, mutta musitin että Klaus K:ssa on loistoaamiainen. Hieman karsittu versio oli katettu Rake-saliin, mutta erinomainen laatu oli silti. Saatiin rauhassa jutella kollegoiden kanssa aamiaisen lomassa.

    Muuten harvoin olen aamiaisella kodin ulkopuolella. Viikonloppuisin lueskelemme mieluiten rauhassa kotona Hesaria kotitekoisen aamiaisen kera.

    No, viime viikolla söin Pariisissa ihan kelvollista aamiaista hotellissa useana aamuna, mutta kovalla kiireellä. Ja kesällä New Yorkissa söimme ihania aamiaisia todella kivoissa kuppiloissa… Pitäisi varmaan siis ryhdistäytyä täälläkin brunssille välillä.

    1. Brunsseille ja aamupaloille kannattaa ehdottomasti joskus käydä myös täällä Suomessa. Me olemme tosiaan mieheni kanssa jääneet niihin koukkuun. Siinä pääsee tavallaan minilomalle muutaman tunnin ajaksi. 🙂 Toki kotonakin on ihana syödä aamupalaa, varsinkin viikonloppuisin.

      Ja Klaus K:n aamupala sekä brunssi on kyllä ykköslaatua! Aamiaissalikin on niin kaunis ja siellä on aina niin rauhallista.

Vastaa