Visapajan kattausalustat

Kuten jo aiemmassa Habitare-postauksessa kerroin, tuli messuilla tehtyä myös hieman ostoksia. Vuorossa olisikin nyt eräiden ostosten esittely.

Keittiöstämme on jo pitkän tovin puuttunut kunnon pannunaluset. Kaikenlaisia rumia, likaisia, erinäköisiä ja itsetehtyjä virityksiä on kyllä ollut, mutta ne ovat lähinnä vain kuvottanneet minua kun ne on pitänyt pöytään silloin tällöin laittaa. Tästä syystä olin kovin iloinen kun törmäsin messuilla Visapajan kojuun.

Visapaja valmistaa esim. kattausalustoja, jotka ovat valmistettu lämpökäsitellystä koivusta. Ja mikä parasta, kaikki Visapajan tuotteet ovat suomalaista käsityötä! Siitä minä tykkään. 🙂

Nappasin pätkän kattausalustojen valmistusmenetelmästä Visapajan nettisivuilta:

Valmistettu lämpökäsitellystä koivusta. Lämpökäsittely tapahtuu nostamalla puun lämpötila n. 200 asteeseen. Käsittelyssä puu värjäytyy läpi puun tasaisen ruskeaksi. Puun ominaisuudet muuttuvat niin että eläminen, vääntyily, ja kierostuminen loppuu. Puu muuttuu myös tiheämmäksi ja veden imeytyminen vähenee huomattavasti. Lämpökäsitelty puu on niin hygieenistä, että siitä on yritetty valmistaa jopa luita ihmiselle!

Kattausalustojen päälle voi huoletta laittaa kuumat astiat, eikä puun pintaan jää kuumista kattiloista ja pannuista mitään jälkiä. Kattausalustat eivät myöskään kaipaa sen kummempaa hoitoa. Puhdistus tapahtuu kostealla liinalla, ja ajan kuluessa alustat voi halutessaan käsitellä parafiiniöljyllä.

Meidän mukaamme tarttui kolme kattausalustaa, kaksi pidempää ja yksi neliönmallinen. Kattausalustojen ehdoton plussa on siinä, että ne voi yhdistää toisiinsa pienten magneettien avulla. Kattausalustoja löytyy monen monta eri kokoa, joten hetkihän siinä kojulla vierähti, kun yritti sommitella itselleen parasta vaihtoehtoa suuresta valikoimasta. Hintaa näille kolmelle kattausalustalle tuli 55 euroa, jos en nyt ihan väärin muista.

Kattausalustat eivät ole vielä päässeet tosi toimiin, mutta varmasti kuvakollaasia bloginkin puolella on tulossa, kun jonkun hienomman kattauksen saan aikaiseksi.

Vastaa