Flower power

Kun syksy saapuu ja puutarhan viimeiset kukat kukkivat, on aika alkaa kukittaa sisätiloja ja jatkaa näin kesän tuntua vielä hieman pidemmälle.

Eräänä päivänä minua odotti autossa kukallinen yllätys, sillä löysin pelkääjän paikalta lilan kukkapuskan. Matka jatkui hymy huulilla kotia kohti ja kotona puska laitettiin koristamaan keittiönpöytää.

Kun ilmat viilenevät sen verran, että takapihalla ei tule enää vietettyä kovin paljon aikaa, alan kantamaan kesän viimeisiä kukkivia kukkia sisätiloihin. Komea maksaruoho sopii tähän täydellisesti, sillä se viihtyy maljakossa jopa viikkoja. Vesi täytyy toki vaihtaa vähintään parin päivän takia, sillä se alkaa haisemaan nopeasti pahalle.

Tällä kertaa komea maksaruoho pääsi olohuoneen pöydälle. Maksaruohon väri vain syvenee kun nuput aukeavat kunnolla, joten kukasta on tosiaan iloa pitkään.

Kaikki keinot ovat sallittuja, jotta syksyn vastaanottaminen kävisi mahdollisimman pehmeästi ja hitaasti.

Vastaa