Kotiinpaluuateria

Herra Longfield palasi reilu viikko sitten muutaman viikon työmatkalta, ja minun oli tarkoitus tehdä hänelle hieno kotiinpaluuateria. No, ystävämme Irene – joka tunnetaan myös hurrikaanina – pitkitti herran kotiinpaluuta sen verran, että ruoan teko pitikin siirtää seuraavaan viikonloppuun.

Kotiinpaluuateria piti sisällään naudan sisäfileetä kauden vihanneksilla. Ateriaan oli tarkoitus tehdä myös jälkiruoka,  mutta sen teko jätettiin toiseen kertaan, sillä edellisenä iltana tuli herkuteltua niin kamalasti, että oli hyvä pitää herkuista edes hieman taukoa.

Maittavan kotiinpaluuaterian loihtiminen onnistuu seuraavia ohjeita noudattamalla.

Naudan sisäfilettä kauden vihanneksilla

 • n. 600 g naudan sisäfilettä
 • n. ½ pkt pekonia
 • 2 rkl sinappia
 • hunajaa
 • suolaa
 • mustapippuria

Kauden kasvikset

 • 500 g uusia perunoita
 • 5 porkkanaa
 • 2 punasipulia
 • pala selleriä
 • pala palsternakkaa
 • kanttarelleja

Kasvisten kastike

 • ½ dl sulatettua voita
 • ½ dl öljyä
 • 3 tl valkosipulia
 • ½ tl hunajaa
 • 1 rkl sitruunamehua
 • suolaa
 • persiljaa
 • timjamia

Sekoita kaikki kastikkeen aineet keskenään ja lisää se paloiteltujen kasvisten päälle.
Törkkää kasvisseos paistovuokaan ja laita 180-asteiseen uuniin noin 45 minuutiksi.
Ruskista sisäfile paistinpannulla ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
Levitä ruskistetun lihan pintaan dijon-sinappia sekä hieman hunajaa ja kääri se tiukasti pekonilla.
Laita pekonikäärö kasvisten päälle uunivuokaan ja jatka paistamista kunnes lihan sisälämpötila on noin 55 astetta.
Kääri liha lopuksi vielä folioon ja anna sen möllöttää kääröissään noin 15 minuuttia.

Kuvassa näkyät pienen pienet tomaatit ovat maailman pienimpiä tomaatteja. Ne ovat saaneet nimensä – Tomberry – worlds smallest tomato – tomaatin ja marjan yhdistelmästä (tomato ja berry). Ne maksoivat Stockmannin herkussa maltaita, mutta olivat niin söpöjä, että niitä oli pakko saada. Maistelin näitä pienen pieniä tomaatteja jo kaupassa, ja kassatäti kyseli heti perään miltä pienen pienet tomaatit maistuvat – miten niin olen kärsimätön? Hyviltähän ne maistuivat, todella makeita ja täynnä makua!

Jos törmäät pienen pieniin tomaatteihin kaupassa, kannattaa niistä ainakin kokeilun ja makean maun vuoksi noin viisi euroa maksaa. Ja tarkennukseksi vielä, että kuvassa olevat isommat tomaatit ovat pieniä terttutomaatteja. Pienen pienet tomaatit olivat noin pikkurillin kynnen kokoisia. Aika suloisia. 🙂

Vastaa