Äidin tekemiä hampurilaisia

Äidin tekemä ruoka on aina hyvää! Vaikka tekisi samalla reseptillä kotona ihan samaa ruokaa, se ei koskaan maistu samalle kuin äidin tekemä.

Eräänä päivänä istuimme vanhempieni terassille ja siinä sivussa kokosimme itsellemme maittavia hampurilaisia. Koska äitini unohti ostaa kaupasta hampurilaisten sämpylät, piti nekin tehdä lopulta itse. Toki itsetehdyt sämpylät vain paransivat hampurilaisten makua.

hampurilaispihvi

Ensimmäinen satsi sämpylöitä meni hieman mönkään, sillä pellille ei ollut mennyt leivinpaperia, vaan voipaperia, josta ei saa mitään irti.. No onneksi sämpylöitä oli tulossa vielä toinen pellillinen, johon vaihdettiin oikea paperi alle. Kaiken sekoilun jälkeen pääsimme lopulta kokoamaan omia hampurilaisia.

Tähän väliin täytyy kirjoittaa hampurilaispihvin ohje. Näihin jauhelihapihveihin ei nimittäin tule munia eikä korppujauhoja vaan ne ovat täyttä tavaraa. Ja taivaallisen makuisia myös.

Äidin tekemät jauhelihapihvit

4 kpl

 • 400 g naudan paistijauhelihaa
 • 1 rkl worchesterkastiketta
 • 1 valkosibalinkynsi
 • ½ tl suolaa
 • ¼ tl mustapippuria

1. Sekoita kaikki keskenään ja muotoile haluamasi kokoisia pihvejä. Paista pannulla, uunissa tai grillissä.

Itse hampurilaisen väliin jokainen saa tunkea mitä haluaa, omaan burgeriini eksyi tällä kertaa pihvi, chilimajoneesia, sibalia, juustoa, ketsuppia, tomaattia ja suolakurkkua.

hampurilaispihvi

4 Replies to “Äidin tekemiä hampurilaisia”

 1. Herkullisen näköistä! Kumma, että jotkut ruuat maistuvat aina vain paremmille jonkun muun tekeminä, vaikka itse tekisi tismalleen samalla ohjeella. Poikaystäväni jauhelihakeittoa ei voita mikään! 😀

  1. Totta puhut! Valmiiseen pöytään on ihana mennä. 🙂

 2. SIbali 😀

  1. Sibali-sana on jäänyt pysyvästi käyttöön. Kauppalistassakin lukee aina sibali. 🙂

Vastaa