Festivo

Timo Sarpaneva oli minusta hieno mies. En ala hänestä sen tarkemmin tässä kertomaan ja paasaamaan, mutta yksi asia on pakko kertoa. Tiedättekö, että hän on suunnitellut mm. Iittalan i-logon (sen joka on siinä punaisessa pallossa)?

Kyseinen mies on suunnitellut myös hienon kynttiläjalkasarjan (v. 1966), joka tunnetaan nimellä Festivo. Kyseisestä sarjasta kerrotaan seuraavaa Iittalan nettisivuilla:

Perinteikäs röpelöinen Festivo-kynttiläjalka löytyy 8 eri koossa. Festivolla voit tehdä juhlavan, korkeuksiin ulottuvan kynttiläesillepanon – tai matalan kotoisan asetelman.

Itselläni on kaksi 280 mm pituista Festivoa. Entisen työkaverin mukaan Festivoissa pitää aina olla kuvassa olevat pisaramalliset kynttilät. Tottelin neuvoa, mutta on kynttilänjaloissa myös valkoisia kruunukynttilöitä nähty.

Festivot joulun alla 2010

Syksyn saapuessa kynttilänjalat pääsevät taas tositoimiin. Kynttilöiden palaessa on ihana kääriytyä sohvalle filttien ja peittojen alle ja nauttia vaikka juustolautasen herkuista.

4 Replies to “Festivo”

 1. Muistanko oikein, että Sarpaneva suunnitteli nämä joihinkin juhliin laseiksi ja osasta laseja muokkasi kynttilänjalkoja, eli Festivo-kynttilänjalat olisivat saaneet alkunsa ”vahingossa”?
  Itse sain muutamia erikorkuisia Festivo-kynttilänjalkoja ja olen ihan normaaleja kruunukynttilöitä niissä poltellut.

  1. Oi, en ole kuullut tällaisesta mitään! Kiitoksia sivistyksestä. 🙂 Kruunukynttilät sopivat Festivoihin tosi hyvin. Pisaramallisia ostan aina silloin tällöin kun niitä osuu kohdalle, varsinkin talviaikaan niitä on joskus jopa hieman vaikea löytää.

 2. Äidilläni on kaikki eri korkuiset Festivot, joten perintöjä odotellessa… Pisarakynttilöistä en tiedä, mutta äidilläni kynttilät ovat omissaan olleet aina palloja.

  Sarpaneva on suunnitelut ihanat i-lasitkin:
  http://verawanda.blogspot.com/2011/05/vakka-kantensa-loytaa.html

  1. Pallokynttilöitä täytyy muuten kokeilla! Kiitos vinkistä. :)http://meanwhileinlongfield.wordpress.com/wp-admin/edit-comments.php#comments-form

Vastaa