Pascal Tarabayn Cucú

Pascal Tarabayn vuonna 2005 suunnittelema Cucú-kello oli kummitellut mielessäni vuosia ennen kuin sen vihdoin viime kesänä itselleni sain hommattua.

kuva: http://diamantinidomeniconi.it/?p=113

Kyseessä on päivitetty versio perinteisestä käkikellosta. Kelloja löytyy eri väreissä ja eri materiaaleista tehtyinä. Oma kelloni on kultainen, ja sen materiaali on ruostumatonta terästä. Kello on varsin iso, ja sen kooksi ilmoitetaan seuraavat mitat: 41cm (leveys) * 9,5cm (syvyys) * 81cm (korkeus).

Kellon ollessa seinällä ja valon osuessa siihen oikeassa kulmassa, muodostaa kello upean varjon seinälle, tämä piirre miellyttää minua ehkä eniten koko kellossa.

Kello oli palkinto itselleni. Painonpudotusurakan alussa asetin itselleni muutaman välitavoitteen, ja kyseinen kello oli toisen välietapin palkinto. Kello ostettiin Tukholmasta, jossa se oli -50% alennuksessa! Kyseessä oli näytekappale, muusta syystä kelloa ei varmaan alennuksella saakaan. En voinut tätä ihmettä ohittaa, vaikka toista välitavoitetta en ollut vielä aivan saavuttanut..

Kello oli liian suuri käsimatkatavaraksi, mutta sekoilujen jälkeen kello saatiin kotiin asti. Täytyy vielä kiittää ja kumartaa kilttejä lentoyhtiön setiä ja tätejä, joiden ansiosta sain aarteeni turvallisesti kotiin. Kello pysyi kyllä visusti sängyn alla siihen iloiseen lauantaiaamuun asti kunnes vaaka näytti tavoitteen alle. Tuona lauantaina kello nostettiin olohuoneen seinälle juhlallisesti ja se on siitä asti (reilun vuoden) seinää koristanut.

Punainen käki kukkuu aina tasatunnein, ja sen ääni on jo arkipäivää. Loputkin välitavoitteet – viimeistä lukuuntottamatta – on saavutettu, joten viimeinen palkinto on vielä hankkimatta, mikäköhän se on..? 🙂

Vastaa