Omaa tyyliä metsästämässä: Puvut ja leningit

Itse en ole vielä siinä iässä, että tuntisin oloni mukavaksi housu- tai jakkupuvuissa. Ne eivät vain ole vielä minun juttuni. Vasta tänä keväänä löysin jakut ja bleiserit, ja ymmärsin kuinka hyvin ne toimivat niin arjessa kuin juhlassa. Mutta en osaisi kyseisiä takkeja vielä yhdistellä esim. mustiin suoriin huosuihin.

Sen sijaan rakastan mekkoja! Voi kun niitä voisi käyttää aina, kyllähän sekin onnistuu, mutta syksyisin ja talvisin kaivan kyllä useimmiten kaapistani housut jalkaan.

Queen

 

Olen monelta kuullut, että sopivan ja istuvan mekon etsiminen on todella hankalaa. Itse en ole tähän ongelmaan törmännyt, ehkä se vain on niin, että minun kropappani on luotu mekoille. Mekkojen kanssa sekoillessani myös alusmekot ovat rantautuneet vaatekaappiini. Ja niiden etsiminen on sitten muuten vaikeaa.. Lähes kaikissa alusmekoissa kun tuppaa olemaan pitsiä sun muuta, vaikka minä haluaisin yksivärisiä ilman pitsejä olevia istuvia alusmekkoja. Onneksi näitäkin olen saanut vaatekaappiini joitakin kappaleita, tosin värivalikoimaa pitäisi vielä laajentaa.

Mutta hypätään sitten taas minun kroppaani ja sen hyviin ja huonoihin puoliin.

Olen pitkä. Ja pitkille nyt vain sattuvat mekot yleensä sopimaan paremmin kuin lyhyemmille ihmisille. Suht leveän lantion takia tulisi minun välttää kovin vartalonmyötäisiä vaatteita. Myöskin suuret kuviot voivat olla kookkaamman ja leveälanteisen ihmisen päällä hieman hölmöjä, sillä ne korostavat suuruutta (jos näin voi sanoa). Tosin itse en kurvejani häpeile, ja pidän todella paljon värikkäistä vaatteista, joten tätä neuvoa en tottele!

Olen ihastunut myös korkeavyötäröisiin hameisiin ja housuihin. Ne ovat päällä todella mukavat, ja saavat hieman pömppövatsaisen tuntemaan olonsa kyseissä vaatteissa todella mukavalta. Onneksi näitä vaatekappaleita on viime aikoina myös kaupoista löytynyt. Pömppövatsan kanssa yhteen sopivat myös ihanasti hieman väljemmät A-linjaiset mekot ja leningit.

2 Replies to “Omaa tyyliä metsästämässä: Puvut ja leningit”

  1. Itsekin käytän leninkejä paljon. Suurin ongelma on löytää tarpeeksi pitkä , juuri polven alapuolelle ulottuva mekko. Olen melko pitkä ja toisessa polvessani on todella iso leikkausarpi, se on myös onnettomuuden jäljiltä vähemmän kauniin muotoinen, joten polvet haluan piiloon.

    Muutaman mekon olen teettänyt, niille on ollut niin paljon käyttöä, että ovat lunastaneet hintansa hyvin takaisin.

    Blazerien käytöstä ole luopunut miltei kokonaan, hameen ja housujen yläosana on yleensä joku kiva toppi ja neuletakki, jollaisia löytyy eri väreissä ja malleissa.

    1. Juuri polven alle ulottuva hame/mekko on myös minun mielestäni paras pituus. Istuu ja sopii minun kropalleni ehdottomasti parhaiten.
      Jakut menee mukavasti keväällä ja alkusykyllä, mutta takkien alla ne ovat todella epämukavia. Joten eripituisia ja -värisiä neuleita löytyy myös minulta läjäpäin.

Vastaa