Brunssi: Salutorget (HKI)

kuva: http://www.royalravintolat.com/salutorget/

Elokuun lopussa oli edessä vielä muutama ihanan aurinkoinen päivä. Lämpimän päivän kunniaksi oli ihana suunnata brunssille Pohjoisesplanadilla sijaitsevaan Salutorget-ravintolaan.

Päälläni oli Puolasta ostettu Gantin mekko. Päätin olla säästelemättä mekkoa ja se pääsi päälleni ihan normaalina päivänä. Kengät eivät oikein sopineet asuun, mutta korkkarit jätin kotiin, sillä brunssin jälkeen meillä on aina tapana kävellä ympäriinsä ja sulatella täysiä vatsoja.

mekko: Gant, laukku: Tous, kengät: Spirit

Salutorgetin rakennuksen historia ulottuu aina 1820-luvulle asti. Useiden muutostöiden jälkeen rakennus peruskorjattiin 1968-1971 arkkitehti Aarno Ruusvuoren suunnitelmien mukaan. Sisätilat uudistettiin täysin, ja vain talon sydänmuurit säilyivät vanhoista rakennuksista. Sisätilat ovat rakennuksessa todella kauniit, ja meille oli varattuna ihana sivupöytä jossa saimme olla rauhassa. Paikalla oli porukkaa paljon, joten pöytävarauksen teko on varmasti hyvä idea. Palvelu oli todella ystävällistä ja ennen kaikkea ruoka oli taivaallista. Alkupaloissa oli tarjolla paljon kalaa, joka oli mukavaa vaihtelua. Luulen, että Salutorgin brunssin ruoka on parhainta ja laadukkainta mitä olemme aamupaloilla/brunsseilla syöneet. Paikka taitaa jopa voittaa pitkäaikaisen suosikkini – Klaus K:n. Alla ruokalista ja kuvia herkullisista ruoista.

Alkuruokapöytä

 • Vihersalaattia
 • Latva-artisokka – Pecorinosalaattia
 • Tryffelivinegretellä maustettuja papuja ja kevään vihanneksia
 • Piparjuurisilakkaa, kevätsipuli-ranskankermasilakkaa
 • Etikkamarinoituja paistettuja muikkuja
 • Tillimunakasta ja katkarapuja
 • Haukiterriiniä ja savupaprikadressing
 • Oliiveilla ja basilikalla maustettua ahventa
 • Härän paahtofileetä ja valkosipulidressing
 • Vasikkamakkaroita ja mustapippurisinappia
 • Keitettyjä varhaisperunoita
 • Talon leipää ja kirnuvoita

Pääruoka

 • Haudutettua karitsanlapaa, paahdettua punajuurta ja rosmariini-sitruunakastike (minä söin tämän)
  ja
 • Paistettua kuhaa ja simpukka-sahramihöystöä (herra Longfield söi tämän)

Jälkiruokapöytä

 • Mintulla maustettua hedelmäsalaattia
 • Valkosuklaa-samppanjamoussea ja tuoreita mansikoita
 • Omenapannukakkua ja vaniljakastiketta
 • Juustovalikoima

Parasta antia olivat minusta alkupalapöydän latva-artisokka – pecorinosalaatti, haukiterriini ja savupaprikadressing sekä talon leipä. Pääruoka oli myös maukasta, karitsa oli mureaa ja juurekset juuri oikean kypsyisiä. Pääruoka veikin kielen ja puhekyvyn hetkeksi mennessään.

Ainoa miinus tulee siitä, että kahvi oli maksullista. Pientä noottia tulee myöskin siitä, että jälkiruokapöydässä ei ollut mitään suklaista vaihtoehtoa.. Onneksi tämä korjattiin brunssin jälkeen Fazerin kahvilassa ison Latten ja konvehdin muodossa. 🙂

Brunssin hinta kuohuviinillä on 35,20 euroa.  Arvosana kohoaa korkealle, niin laadukas ja monipuolinen brunssi oli. Tilat ja ilmapiiri olivat vielä tämän kaiken päälle niin viihtyisät, että vähääkään epäröimättä brunssi saa pisteitä 10-.

Vastaa