Sisustustarra makuuhuoneeseen

Ostimme muutama vuosi sitten makuuhuoneesemme uuden television, sellaisen littanan entisen lihavan tilalle. Seinään jäi tästä operaatiosta muistoksi harmittavat ruuvien kolot, sillä littanan telkkarin teline piti asentaa paljon alemmaksi kuin missä lihavan telkkarin vanha teline oli ollut. Olen yrittänyt peittää kyseisiä koloja seinässä tauluilla, mutta ne eivät ole koskaan sopineet seinälle. Viimeisin esine mikä koloja peitti, oli nalle, jonka laitoin vain roikkumaan vanhasta ruuvista.

Taulut olivat myös jättäneet ikävät rajat valkoiseen seinään, ja vaikka olen kuinka seinää jynssännyt, en rajoja ole kokonaan saanut häivytettyä.

Eräänä heinäkuisena työpäivänä sitten välähti. Päätin hankkia seinälle suuren sisutustarran, jonka alle jäisivät niin ikävät kolot kuin tyhmät rajatkin seinässä. Ja sitten alkoi oikean sisustustarran metsästys. Huh mikä valikoima niitä olikaan..

Muutaman päivän mittailujen ja pohdinnan jälkeen päädyin sisustustarraan, jossa eriväriset linnut kököttävät puun oksalla.

Eniten kyseissä sisustustarrassa minua miellytti lintuhäkki sekä eriväriset linnut. Lintujen värien mukaan on sitten helppo laittaa sänkyyn esim. sopivan väriset lakanat.

Ennen sisustustarran kiinnitystä seinä kaipasi hieman puunausta. Ensin pesin sen niin puhtaaksi kuin vain sain. Tämän jälkeen kittasin vanhat ruuvien kolot umpeen ja tasoitin seinän pinnan. Ja sitten vain tarra seinään!

Muutamia seikkoja joita on hyvä muistaa sisustustarroista:

 • tarran voi irrottaa seinältä, eikä se jätä liimajälkiä
 • tarrapinnan tulee olla sileä, puhdas ja kuiva
 • irrota tarra ohjeiden mukaisesti ja kiinnitä seinälle
 • viimeistele liimattu tarra kuivalla, pehmeällä kankaalla; varmista ettei tarran alle jää ilmakuplia

Muuten tarran kanssa meni kaikki hyvin, mutta niitä reikiä en saanut tarralla kyllä peitettyä. Yritin mallailla oksia ja lintuja vaikka miten, mutta ruuvien reiät eivät mitenkään fiksusti tarran alle jääneet. Onneksi kittaus kuitenkin peittää ne lähes kokonaan. Muutama villi idea on vielä takataskussa reikien peittämistä varten, mutta niistä lisää myöhemmin.

Tässä vielä ennen ja jälkeen kuvia makuuhuoneemme seinältä.

6 Replies to “Sisustustarra makuuhuoneeseen”

 1. Onpa veikeät! Kaveri laittoi valkoiseen vanhaan puiseen eteisen välioveen egl.kielisen Pesula-tarran, se on hauska, ei ole menossa töihin vaan pesulaan =D Itse maalasin just meidän keittiön koska meille asennettiin sinne ilmalämpöpumppu. Kittasin verhotangonreiät ja maalasin päälle. Nyt täytyisi laittaa ikkunalistat ja uudet verhotangot ja joku tarra myöskin, esim Self Service 24h tai klassinen klisee Bon Appetit! 😉 =)

  1. Mäkin voisin laittaa näitä tarroja vaikka jokaiseen huoneeseen. Yksi on vielä ainakin varmasti tulossa, postauksin siitä kunhan tarra ollaan saatu kotiin ja seinään kiinni. Ja valinnanvaraa tarroissa kyllä riittää, kaikkia ei vaan voi kerrallaan seinään liimata. 🙂

  1. Kiitos! Ihan uusi sivusto tuo Design Skins minulle, täytyy hieman kurkata mitä kaikkea siellä on.

 2. Onpa hauska. Yleensä en kovin välitä seinätarroista, mutta tämähän on soma!

  1. Kiitos. 🙂 Seinätarrat ovat siitä käteviä, että ne saa halutessaan hyvin nopeasti pois. Ei tarvitse kaivaa maalia ja suteja jos seinän haluaa taas valkoiseksi.

Vastaa