Krakovan TOP 3 ruoat

Ravintoloissa tuli syötyä reissun aikana hyvin paljon. Ajattelin, että ravintola-arvosteluja en nyt tee, sillä haluaisin kertoa muutamasta hieman erikoisemmasta ruokajutusta. Ei ne oikeasti niin erikoisia ole, mutta ei nyt ihan tavallisia ravintolan pihvejäkään.

1. Hard Rock Cafe Krakova

Kihlajaispäivämme vuosipäivä osui reissulle. Jostain ihmeen syystä olemme kaikki (kaksi) kihlajaispäiväämme olleet syömässä Hard Rock Cafessa. Olimme päättäneet mennä Krakovan hienoimpaan ravintolaan illastamaan, mutta jostain syystä löysimmekin itsemme istumassa kova kivi kahvilasta. Ei siinä mitään pahaa ole, ravintolan pastat ovat nimittäin minusta ihan parhaita. Tälläkin kertaa popsimme molemmat pastaa, mieheni söi klassikon, Twisted Mac, Chicken & Cheese -pastan, ja minä Blackened Chicken -pastan. Ja voi kuulkaa miten hyviä pastat taas olivatkaan.. Nam!

Päälläni minulla oli uudet housut, uudet kengät, uusi body ja uusi paita. 🙂 Ja tältä illan asukokonaisuus näytti.

2. Kojupäivä

Kojupäivä oli hauska! Kojupäivän ideana oli se, että kaikki syötävä tuli ostaa kojuista. Eli kojupäivänä niin ravintolat kuin kaupatkin olivat kiellettyjä paikkoja. Tässä tulisi kojupäivän ruoat, aamupalasta iltapalaan asti.

Aamupala

Aamupalaksi söimme pretzelit (obwarzanekit). Koska kyseinen sana on vaikea lausua, nimesimme nämä herkulliset hiilaripommit yksinkertaisesti rinkuloiksi. Oikeasti niiden suomennos taitaa olla krakovalainen rinkeli. Bagelien muuten väitetään olevan peräisin juuri Krakovasta ja näistä rinkuloista. Bageleilta rinkulat eivät kuitenkaan minusta maistuneet. Rinkuloiden taikina oli mukavan tiukkaa ja tuhtia ja sitä sai tosissaan purra. Makeita ne eivät myöskään olleet, joten aamupalaksi ne sopivat hyvin ihanan vaniljakahvin kanssa nautittuina.

Täytyy vielä tarkentaa, että söimme rinkuloita joka päivä Krakovassa, ne vain olivat niin hyviä ja niin halpoja! Rinkuloita on kova ikävä, ja oikean reseptin metsästys on vielä kesken..

Lounas

Lounas koostui jäätelöstä. Päivä oli kuuma, joten jätski sopi hyvin lounaaksi. 🙂

Päivällinen

Päivällisellä sain vihdoin toteutettua yhden haaveistani, söin nuudeleita sellaisesta purkista josta kaikki tyypit syö niitä leffoissa! 🙂 En oikeastaan edes muista mitä nuudelipurkissa oli nuudelien lisäksi, mutta tulista ja hyvää se joka tapauksessa oli. Mieheni popsi päivälliseksi kebabin. Sekin oli hyvää, mutta purkkinuudeleita ei voita mikään.

Iltapala

Iltapala oli päivän terveellisin ateria. Silloin syötiin zapiekankaa! Zapiekanka on piiitkä patonki, joka on puolitettu. Meidän zapiekankassa oli juustoa, majoneesia, ketsuppia, salamia ja herkkusieniä. Zapiekanka on Puolan tunnetuin pikaruoka, ja niitä saa lähes jokaiselta puolalaiselta ”snägäriltä”.

Yhdestä zapiekankasta riitti hyvin syötävää kahdelle. Piitkää zapiekankaa oli mukava syödä pimenevässä Krakovan illassa. Ja koska leipää on helppo syödä ja kanniskella yhtäaikaa, köpöttelimme syödessä samalla ympäri vanhakaupunkia.

3. Vitamiinilautanen

Viimeinen esittelyssä oleva ruoka on vitamiinilautanen. Tämän popsin rankan ostosreissun yhteydessä ja siitä sai tuhdisti lisäenergiaa ostoskeluun! 🙂 Suomessa en ole vastaavaan annokseen törmännyt, mikä on harmi, sillä vitamiinilautanen oli ihan loistava ja kevyt ruoka. Toivottavasti siis vastaava annos rantautuisi myös Suomeen jonain päivänä.

Vitamiinilautasen kanssa oli pakko tilata taas vaniljakahvi, johon tosiaan rakastuin reissun aikana täysin. Olen yrittänyt kahvia tehdä myös kotona, ja oikeastaan onnistuin siinä ihan hyvin.

Uskokaa tai älkää, mutta tässä taisi olla viimeinen Puola-postaus. Huhuh, sanon minä. Muutama postaus tulee kyllä vielä hieman sivuamaan reissua, sillä ainakin reissun tärkein ostos on vielä esittelemättä. Ja myös kotona oli tapahtunut kummia reissun aikana, tästäkin lisää myöhemmin.

Vastaa