Krakova – Venetian House Market Square Aparthotel ****

Krakovassa yövyimme pitkästä aikaa sellaisessa hotellissa jossa ei ollut tarjolla aamupalaa. Hotellilta sai kyllä ostaa vouchereita kadun toisella puolella olevaan ravintolaan, ja käytimmekin tätä palvelua yhtenä aamuna. Varasimme hotellin (vaikka aamupalaa ei ollut tarjolla) sillä hotellin sijanti oli aivan lyömätön. Hotelli sijaitsee nimittäin Krakovan vanhankaupungin päätorilla, eli aivan Krakovan sydämessä. Hotellin ympärillä on varmaan sata eri kahvilaa ja ravintolaa, joten arvelimme aamupalapaikan löytyvän helposti, vaikka emme sitä hotellilta saisikaan.

Hotelli tarjoaa asiakkailleen ilmastoituja huoneistoja omalla keittiöllä, josta löytyi myös kipot, kupit ja ruoantekovälineet. Huoneistosta löytyy myös satelliitti-tv, dvd-soitin, astianpesukone ja ilmainen Wi-Fi.

Erityistä plussaa hotelli saa loistavasta sijainnista, upeasta näköalasta Rynek Glownylle, hyvin äänieristetyistä huoneista sekä hyvästä suihkusta. Noottia pitää antaa huonoista tyynyistä ja hieman kovasta sängystä.

Henkilökunta hotellilla oli todella mukavaa ja auttavaista. Saimme monet asiat ja retket järkättyä heidän kauttaan ja kaikki toimi heidän kanssaan paremmin kuin hyvin. Joten suuri kiitos heille, tosin he eivät varmaan suomea ymmärrä, mutta kiitokset kyllä välitimme heille lähtiessämme.

kuvat: http://www.venetian-house.com/

Koska kyseessä on kuitenkin hotellipostaus, ja hotellipostauksiin kuuluu aina myös kertoa hotellin aamupalasta, kerron nyt hieman aamupaloista joita emme Krakovassa syöneet hotellilla. Loogista, eikö totta?

Parasta aamupalaa söimme viimeisenä aamuna. Ravintola löytyi jälleen Rynek Glownylta, ja ravintolan kyltissä luki Europejska. Mieheni söi aamupalaksi englantilaisen aamupalan ja minä kinkku-munakkaan. Munakkaani oli oikeasti tehty varmaan seitsemästä munasta, joten puolet jättimäisestä munakkaasta meni mieheni suihin. Juomina toimi tänä aamuna vesi, tuorepuristettu appelsiinimehu sekä vaniljakahvi, johon rakastuin reissullamme täysin. Tälle aamupalalle antaisin arvosanaksi 9+. Ilma oli aamulla täydellinen, mieliala iloinen (vaikka kotiin oltiin illansuussa lähdössä) ja ruoka oli hyvää.Toinen mainitsemisen arvoinen aamupala on ravintola Wierzynekin aamupala. Juuri tänne ravintolaan hotelliltamme sai ostaa vouchereita, ja päätimme käydä testaamassa tämän hyvin vanhan ravintolan aamupalan.

Kuvittelimme, että kyseessä oli buffet-aamupala, mutta eat as much you want tarkoitti täällä sitä, että listalta sai tilata haluamiaan aamupalaruokia niin paljon kuin halusi. Tilauksen jälkeen tarjoilijatäti vei tilauksen kokille, joka valmisti annokset, ja sen jälkeen ne tuotiin hienosti lautasalle aseteltuna eteemme. Mieheni aamupalalautanen koostui jälleen hyvin paljon englantilaisen aamupalan aineksista, ja minä popsin mahaani munakokkelia, pekonia, makkaraa sekä paprikaa. Juomat oli ne tavalliset kahvi ja vesi. Hyvää oli, maha tuli täyteen ja aamupalalla jaksoi hyvin seitsemän tunnin Auschwitz-reissun. Arvosanaksi mukava ja vanha ravintola sai 8+.

Vastaa