Brunssi: Ravintola Seurasaari (HKI)

Eräänä työpäivänä ennen ruokailua työkaverini meni lukaisemaan Ravintola Seurasaaren brunssin menun, ja toki jakoi sen myös minulle. Se oli huono idea, sillä ruokalassa oli tiedossa kuivia possunpihvejä ja kumiperunoita. Kyseiset sapuskat eivät oikein maistuneet kun mielessä pyörivät graavattu kala, vuohenjuustosalaatti, croissantit,  juustovanukas ja kaikki muut herkut. Onneksi kuitenkin päätimme suunnistaa työkaverin kanssa lomani aikana kyseiselle brunssille. Työkaverini oli omat kesälomansa jo aikaisemmin kesällä pitänyt, mutta hänellä alkaakin pian tosi pitkä ja rentouttava loma. Masusta tulee nimittäin ulos pian pieni käärö. 🙂 Myöskin tulevan käärön takia brunssille piti päästä nopeasti, sillä pian hänen masuunsa ei mahdu enää mitään kun käärö vie kaiken tilan!

Ilman sen pidempiä lätinöitä lätkäisen eteenne menun, jota siis lueskelimme eräänä perjantaina töissä kello 10.15. Ja samaisia ruokia popsimme reilun viikon päästä sunnuntaina Seurasaaressa.

Alkuruokabuffet:
Kalaa graavattuna ja savustettuna
Silliä ja silakkaa talon tapaan
Mätisnapsi
Leikkelettä Chef Wotkin
Kolatun vuohenjuustotilan Ruska munajuustoa
Kasvispiirasta sesongin vihanneksista
Marinoitua tofua, kasviksia ja pähkinöitä
Vuolukermalla aateloitua metsäsienisalaattia
Kirkkonummen vihersalaattia ruusuveden kera
Kasvisohrattoa
Vuohenjuustosalaattia à la Seurasaari
Luomutomaattia
Mummolan tillikurkkuja
Suolakurkkua Myrskylästä luomuhunajan kera
Luomujogurttia
Talon luomumyslisekoitus
Vattuhilloa
Croisantteja
Oman leipomon savuaromileipää
Rukiista limppua
Kirnuvoita ja Tove Törnblomin tuorejuustolevitettä Pernajasta

Pääruoka:
Kotimaisista lähiruokaa kalasta, lihasta ja kasviksista lautastarjoiluna.

Jälkiruoka:
Kotimaisia pientilajuustoja juustovaunusta lisukkeineen
Marjapiirasta ja vaniljakastiketta
Tuoreita hedelmiä ja marjoja

Brunssille antoi tällä kertaa arvosanan ystäväni. Hän oli brunssista seuraavaa mieltä:

Seurasaaren brunssi herätti minussa ristiriitaisia tunteita. Alkuruokapöytä oli kuitenkin tuttuun tyyliin lempipaikka. Sieltä löytyi perus croissantin, graavilohen ja vihreän salaatin lisäksi nättejä pikkusyötäviä, kuten mätiä taikinakuoressa ja ruisleipää tuorejuustopäällisellä. Aidot suolakurkut oli yliveto ja alkuruokia mielestäni tarpeeksi monipuolisesti. Kuvittelin, että pääruoan saisi valita listalta, mutta vaihtoehtona olikin vain yksi liharuoka. En tiedä mitä kasvissyöjille olisi tarjoiltu. Pääruoka oli hyvää, mutta siitäkin tuntui puuttuvan se jokin. Jälkiruokapöytä taas oli selvä pettymys. Ainoastaan ”ihan jees” mustikkapiirakkaa ja liian suurikokoisia jäätelöksi naamioituja rahkatötteröitä. Tee oli kyllä erittäin miellyttävän makuista. Juustoista puuttui nimet ja ne maistuivat aikalailla samalle kaikki. Suurimman plussan sai tunnelma. Ihana paikka, mukava henkilökunta, hienot puitteet ja live musiikkia! Pianistilla oli biisi jos toinenkin takataskussa ja taustamusiikki oli sopivalla voimakkuudella. Jälkiruokia ottaessa huomasin vieressä vasta jugurtti&marja pöydän, joka antoi vähän viitettä siihen, että kyseessä on brunssi eikä pelkkä lounas. Arvosanan antaminen on nyt erittäin hankalaa, mutta arvoisin ehkä 8 1/2.
-A-

Brunssin hinta oli 29,00 €. Paikkana ravintola oli todella kaunis ja tunnelmallinen. Sen on suunnittelut vuonna 1890 arkkitehti Fr. Mieritzin. Ravintolana paikka on toiminut jo 121 vuotta. Mikäli pyörii Seurasaaressa kannattaa ravintolassa käydä vaikka kahvilla, samalla voi napata muutaman kuvan ravintolan kauniista pääsalista.

kuva: http://www.ravintolakaisaniemi.fi/albumi/ravintolaseurasaari/

Vastaa