Gdansk – Hotel Hanza ****

Meillä on lähes poikkeuksetta tapana viettää yömme reissuilla vähintään neljän tähden hotelleissa. Tämä johtuu minusta, sillä pidän siitä, että loma tarjoaa myös hieman luksusta. Olemme kuitenkin asettaneet itsellemme rajan sille kuinka paljon yksi hotelliyö saa maksaa. Puolassa näillä rajoituksilla valinnan varaa oli vaikka kuinka, ja ensimmäiset kaksi yötä vietimme Gdanskissa Hanza-hotellissa.

Hotelli sijaitsee aivan vanhankaupungin sydämessä Motława-joen rannalla. Hotellin vieressä on kuuluisa Nostokurki sekä venesatama. Hotelli tarjoaa asiakkailleen mm. ilmaisen Wi-Fi:n, joka on meille lähes pakollinen palvelu.

Plussaa hotelli saa isoista ja tilavista huoneista, hienosta näkymästä joelle, hyvästä asiakaspalvelusta sekä täydellisistä toffeekarkeista, joita saa respan tiskiltä. Niin ja missään tapauksesssa ei tule unohtaa ihanaa sänkyä sekä suihkua, josta tuli vettä kovalla paineella. Tämä saattaa kuulostaa hölmöltä hehkuttamisen aiheelta, mutta pitkähiuksisen ihmisen aamurutiinit vain käyvät paljon nopeammin suihkussa josta tulee vettä ja kovaa.

Suurin plussa kuuluu kuitenkin ehdottomasti monipuoliselle buffetaamiaiselle. Näin monipuolista aamupalaa saa harvoin. Tarjolla oli kaikkea mitä toivoa saattaa. Parasta olivat tuoreet mustikat vaniljavaahdon kanssa, huippua!

Söimme hotellilla myös tulopäivän lounaan. Minä mussutin kauden pastaa kanttarellien kera ja mieheni söi nauta-kebab -annoksen.

Muutamat iltateet tuli juotua hotellilla, sekä yhdet iltaherkut kävimme hotellin ravintolassa myös syömässä. Mieheni syömän jälkkärin nimi aiheuttaa vieläkin naurua, kuinka houkuttelevalta sinusta kuulostaa A hot ball of gorgeous taste hiding a surprise? 🙂

4 Replies to “Gdansk – Hotel Hanza ****”

 1. Mitäs tämä kuuma herkkupallo sisälsi? =) Minä sain sunnuntaina ravintolassa jälkiruoan selkäni kautta lattialle mäsäksi, onneksi ei tullut vahinkoa lasinsiruista ja ei muuten maksanut mitään =D Vaniljajäätelö veriappelsiinisorbetilla ja vadelmakastike, ai ai ai…

  1. Kuuman pallon sisällä oli ainakin jäätelöä ja sen sisällä vielä pähkinää. 🙂
   Veriappelsiini on niiin hyvää ja vadelmakastike myös, eli varmasti ollut hyvä jälkkäri myös siellä!

 2. Herra Longfield says: Vastaa

  Toi pallo ei muuten ollut järin kuuma, eikä sen sisällä oleva vaniljajäätelön maku nyt kuitenkaan ihan suurenmoinen tai loistava ollut, ja pähkinä, joka toimi tuona kaiken sisälle piilotettuna yllätyksenä ei mikään sydämen pysäyttävä shokki ollut.

  Mutta ihan hyvä pallero oli, varsinkin jos vertasi mitä Leidi itse söi tuolloin 🙂

  1. Älä hauku mun jälkkäriä!! Se oli, no, ainakin terveellistä.

Vastaa