Omaa tyyliä metsästämässä: Päällysvaatteet

Syksyn saapuessa jatketaan oman tyylin metsästyksessä päällysvaatteiden parissa.

Päällysvaatteet ovat yleensä kenkien (ja laukkujen) rinnalla ne vaatekappaleet, joista maksan eniten. Kunnon päällystakki saa takin allaolevat halvemmat vaatekappaleet näyttämään paremmilta, ja minusta takeista näkee päällepäin heti onko se laadukas vai ei. Muut vaatteet eivät ole tässä niin armottomia.

Takkia ostaessa olisi sitä syytä tarkkailla kunnolla, ainakin seuraavia asioita olisi hyvä tutkailla:

  • rutista päällysvaatteen kangasta, jos se rypistyy – ei hyvä
  • tuntuuko villa liian kovalta tai pehmeältä? – ei hyvä
  • kiedo kaulaliina tumman talvitakin päälle, jos takkiin tulee nöyhtää – ei hyvä
  • tarkista napit, ja varanappi
  • tarkista vetoketjun toimivuus

Itse olen haaveillut jo tovin Burberryn trenssistä. Tämä ajaton ja klassinen vaatekappale saapuu vaatekaappiini varmasti joskus.

kuvat: www.burberry.com

Mietitäänpäs sitten hieman sopiiko trenssi lainkaan minulle.

Minulla on leveät hartiat, mutta ei mikään suuri povi. Joten periaatteessa ylävartalo on kookas, mutta ei sitten kuitenkaan. Pystyssä olevat kaulukset suurentavat povea, B-kuppi muuttuu kuin itsestään C-kupiksi, joten nyt äkkiä ne kaulukset ylös! 🙂 Itselleni sopii myös sellaiset takit joissa on korostettu vyötärö sekä sään salliessa avara pääntie. Trenssin kaksirivinapitus leventää, mutta antaa leventää!

Paksujen reisien takia tulisi minun suosia takkeja joissa on suuret käänteet ja suuri kaulus. Myös hieman alaspäin levenevät mallit ovat hyviä.

Trenssin täydellisestä sopimisesta itselleni en ole aivan varma, mutta syksyisin se on kuitenkin niin ylivoimainen ja käytännöllinen vaatekappale, että eteisen naulakosta se joka tapauksessa tulee löytymään.

kuvat: http://weheartit.com

Kun vaatekaappiin ollaan saatu hankittua kunnon päällysvaatteet, voidaan jäädä odottamaan syksyn sateita ja talven pakkasia!

2 Replies to “Omaa tyyliä metsästämässä: Päällysvaatteet”

  1. Blogissani on sinulle tunnustus

    1. Oi miten ihanaa! 🙂 Kiitos! Tämä oli ihana yllätys.

Vastaa