Suomenlinna kuuluu kesään

Kesälomalla kuuluu käydä Suomenlinnassa. Kesään kuuluu minusta myös kesäteatteri. Tänä kesänä yhdistimme nämä kaksi asiaa, sillä Suomenlinnan kesäteatterissa pyörii tänä kesänä Ronja ryövärintytär.

Eräänä lomapäivänä vietimme ensin aikaa keskustassa pyöriessä ja siirryimme Suomenlinnaan noin kolmen aikaan. Tarkoituksena oli kierrellä suokissa tovi ennen kuin menisimme syömään. Kävi kuitenkin niin, että olin edellisenä päivänä lenkkeillyt 12 km lenkin ja jotenkin saanut telottua jalkani siihen kuntoon, että kävely sattui ihan sairaasti. Lääkäritäti sanoi muutaman päivän päästä, että jalkapohjassani on paha tulehdus, joten se ehkä selittää kivun ja poltteen tunteen. Mutta onneksi suokissa voi tehdä muutakin kuin kävellä. Me menimme nurmikolle möllöttämään ja noin 5 minuutin jälkeen minä olin unessa. Otin siinä sitten noin tunnin torkut jonka jälkeen kipitimme unenpöppöröisinä Panimo-ravintolaan syömään.

Minä pistelin mahaani Savustetun lohikyljyksen kanttarelli-perunagratiinilla. Lautasella oli myös sitruunahollandaise-kastiketta sekä siianmätiä. Voin yhdellä sanalla annostani kuvata; hyvää. Mieheni popsi perinteisen poronkäristyksen, ja kyllä hänkin suhteellisen hiljaa oli ruokaa syödessään, eli hyvää oli myös pöydän toisella puolella. Jälkkäriksi otimme kahvit ja mieheni kahvin lisäksi myös lämpimän suklaa-kinuskileivoksen vaniljakreemillä ja luomusuklaajäätelöllä höystettynä. Minä nautin jälkkärini vasta ravintolan ulkopuolella, vanilja-suklaa pehmis on nimittäin jotain jota on vaikea kesällä ohittaa.

Kylläisinä siirryimme etanavauhtia kohti kesäteatteria. Esitys oli loppuunmyyty ja käymisen arvoinen. Esityksestä kerrotaan Suomenlinnan nettisivuilla seuraavaa:

Tänä kesänä Suomenlinnan kesäteatterissa nähdään  Astrid Lindgrenin rakastettu klassikko Ronja, ryövärintytär. Koko perheen taianomainen seikkailu kertoo kaiken voittavasta ystävyydestä ja vapaudenkaipuusta.

Esityksen parasta antia olivat kakkiaiset, jotka hokivat ”Miks vaa hää sillai tekkee?”. En tiedä miksi ne kutoivat, mutta kakkiaiset olivat tosi söpöjä ja saivat lapset ja minut nauramaan kovasti paljon.

kuva: http://www.traktori.net/ronja-ryovarintytar/

Esityksen jälkeen kävelimme lautalle – jälleen etanavauhtia – ja sen jälkeen kotiin nukkumaan. Ja näin oli takana taas yksi ihana kesälomapäivä.

p.s. Karkaamme huomenna reiluksi viikoksi ulkomaille. Olen ajastellut tänne postauksia jonkin verran, mutta ihan joka päivälle en raaskinut postauksiani laittaa, sillä en varmaan reissussa jaksa/ennätä joka päivä tulla tarkistamaan blogin tilannetta. Mutta enemmittä lätinöitä me lähdemme tästä valloittamaan valtiota numero 21!

Vastaa