100 valtiota

Kuten jo ihan ensimmäisessä postauksessa kerroin, on meillä mieheni kanssa tavoitteena kiertää elämämme aikana 100 eri valtiota. Tavoite on kova, ja se vaatii paljon työtä, joka onneksi on ehkä parasta työtä mitä minä tiedän!

Valtioiden määrän laskemisessa minua auttaa työhuoneeni seinällä oleva valtava maailmankartta, jonne tökkään aina nastan kun uusi valtio on saatu koluttua läpi. Karttaan merkitään käydyt valtiot liiloilla nastoille, ja valkoiset nastat kertovat siitä, että kyseiseen valtioon on reissu varattuna.

Tällä hetkellä liilat nastat ovat seuraavien valtioiden kohdalla:

 1. Andorra
 2. Belgia
 3. Bulgaria
 4. Espanja
 5. Iso-Britannia
 6. Italia
 7. Latvia
 8. Liettua
 9. Malediivit
 10. Panama
 11. Ranska
 12. Ruotsi
 13. Saksa
 14. Suomi
 15. Tanska
 16. Tunisia
 17. Unkari
 18. Vatikaanivaltio
 19. Venäjä
 20. Viro

Valkoiset nastat saavat toistaiseksi jäädä kertomatta sen tarkemmin, toki tarkkasilmäinen ne kuvasta halutessaan bongaa. On mukavempi tehdä matkapostauksia kun kaikki (lue: koko maailma) eivät jo valmiiksi tiedä minne olemme milloinkin menossa. Sen verran voin kertoa, että tälle vuodelle olisi vielä tiedossa kaksi reissua, ja paperihäämatkakin on jo varattu. Tällä reissulle suuntamme vuoden 2012 alussa.

Maailmankartta on myös loistava keskustelun aihe! Todella monen työtoverin kanssa on karttaa käyty läpi, ja monen monta matkakertomusta olen sen vierellä kertonut ja kuullut. Olen kyseisestä kartasta saanut myös yhden ostotarjouksen, mutta ainakin vielä kartta pysyy minulla. 🙂

kuva http://weheartit.com

2 Replies to “100 valtiota”

 1. Nimetön says: Vastaa

  Hei, mistä tuo lasten maailmankartta on ostettu? Tuo olisi juuri sellainen, joka miellyttäisi meidän perheen pienimpiä. Kiitos.

  1. Kartta on todella vanha.. Ostin sen aikoinaan Tarjoustalosta, mutta siitä on tosiaan varmasti jo yli 10 vuotta aikaa. Kartan alalaidassa lukee seuraavasti: Idea, tuotanto; alkuperäinen laitos 1998: Dino Kalogjera; taiteellinen toteutus: Magda Dulcic, Tomislav Sporis, Graafinen ulkoasu: Rajko Zigic, Copyright 1999 Suomenkielinen laitos Könemann Verlagsgesellschaft mbH, Bonner Strasse 126, D-50968 Köln, Suomennos: Tuulikki Virta. Olisikohan noista mitään apua? 🙂

Vastaa