Posliinitölkit á la Jatta Lavi

En oikeastaan edes muista milloin ja missä Jatta Lavin tuotantoon ensimmäisen kerran törmäsin. No, tapahtui se milloin ja missä vain, tykästyin hänen töihinsä ensisilmäyksellä.

Jatta Lavin omilla nettisivuilla kerrotaan seuraavaa:

Designin ja laadun korkeatasoisuuden ohella otan huomioon tuotantoprosessin ekologisuuden. Tuotteitteni materiaalina on pääasiassa posliini (1240 °C). Posliinin taianomainen läpikuultavuus ja keveys on usein innoittajana suunnittelussani. Ohuudestaan ja hauraasta olemuksestaan huolimatta esineet ovat arkikäytön kestäviä ja konepestäviä.

Ensimmäiset omat Jatta Lavin tuotteet sain lahjaksi. Kyseessä olivat valloittavan ihanan yksinkertaiset posliinitölkit, tarkemmin sanottuna maito- sekä kermatölkki. Tölkkien muodon lisäksi pidän paljon niiden hieman karheasta pinnasta, tölkeistä on pinnan takia hyvin helppo pitää kiinni ja ote ei lipsu. Ja vaikka luulisi, että hieman karheaa pintaa olisi vaikea pitää puhtaana, ei puhtaanapito ainakaan minulle ole tuottanut mitään ongelmia. Tuotteet ovat tosiaan konepestäviä, ja tämä saa minut kaivamaan tölkit käyttöön useammin, sillä niiden pesu onnistuu niin helposti. Tölkkien sisäpinta on muuten sileä, joten bakteerit eivät pääse mylläämään tölkkien sisällä.

Ja täytyy vielä sen verran kertoa, että kyseiset tölkit saavat kyllä aina kahvipöydässä ihastelevia katseita ja niistä riittää puhetta ainakin hetkeksi.

Omiin kokoelmiini tahdon ehdottomasti vielä hommata sokerikon, jonka bongasin Lavin nettisivuilta. Täytyykin heti ottaa selvää mistä kyseisen tuotteen saisin käsiini!

kuva: http://www.jattalavi.fi/

2 Replies to “Posliinitölkit á la Jatta Lavi”

 1. Heippa!
  Ai vitsit, kun löysinkin sattumalta tämän blogisi eilen ja jäin heti koukkuun! Piti alkaa ihan lukemaan nyt järjestyksessä vanhimmista bloggauksista lähtien. Muistatko minkä hintaisia nuo Lavin posliinitölkit ovat? En ainakaan pikaisella guuglettamisella löytänyt hintatietoja mistään… Ihan pakko saada noita ja nuohan ovat hyviä lahjaideoitakin!

  1. Moikka Minttu! Me ollaan hommattu meidän posliinitölkit Erottajan Design Forum Shopista (http://www.designforum.fi/shop). Muistelisin, että isoimman hinta olisi noin 30-40 euroa.

   Laita vaikka viestiä Jatta Lavin jälleenmyyjille ja kysy tarkat hinnat (http://www.jattalavi.fi/retailers2014.php)!

   Tervetuloa lukijaksi, sulla on muutama postaus luettavana jos olet lähtenyt ihan alusta asti lukemaan! 😉

Vastaa