Grilli kuumana

Menneiden viikkojen aikana on tullut vietettyä grillin vieressä useampikin ilta. Sitä se kesä teettää..

Eräänä lauantaina meille kokoontui mieheni perhettä, ja kaiken kaikkiaan ruokaa tuli valmistaa seitsemälle henkilölle.

Menu koostui tänä iltana juustolla täytetystä broilerikääröstä, rösteistä, kesäisestä kasvislisäkkeestä, salaatista, muutamasta kastikkeesta sekä suht hyvästä leivästä (oikeaa patonkia ei valitettavasti kaupasta tällä kertaa löytynyt). Näiden lisäksi juustokammoisille oli tarjolla broileripihvejä ja makkaraa. En voi edelleenkään ymmärtää miten jotkut eivät tykkää juustoista, vaan sen sijaan saattavat jopa oksentaa jos juustoa suuhunsa laittavat, outoa. 🙂

Jälkkäriksi tarjolla oli täällä blogissakin tutuksi tullutta kotitekoista jäätelöä sekä mieheni tekemää vadelmamelbaa.

Ruokailun jälkeen pelasimme hauskaa eläin-aakkospeliä. Niin ja toki katsoimme sivusilmällä Monacon häitä, jotka kyllä jättivät ainakin minuun aika kylmän vaikutelman, vaikka puitteet olivat kyllä upeat.

Täytyy vielä kirjoittaa erikoismaininta kälyltä (hah, sainpas viimein myös minä käyttää tätä kaunista sanaa) saamastamme valtavan isosta ja upeasta kukkapuskasta. Kuinka moni muu saa metrin korkuisia kukka-asetelmia tuliaisiksi? 🙂 Ja vielä viikonkin jälkeen asetelma koristaa kotiamme. Iso ja kaunis kiitos siis kälylle!

Erästä toista viikonloppuista päivää vietimme Nurmijärvellä, jossa kökötimme jälleen grillin vieressä, tosin tällä kertaa kerrostalon ylimmässä kerroksessa. Kyseisessä asunnossa asustelee entinen naapurini. Suomenruotsalaiseen tapaan ruokailu aloitettiin uusista perunoista ja sillistä. Tämän jälkeen siirryttiin pihvien pariin. Sillit tulee kuulemma syödä ensin, jotta maut eivät sekoittuisi liikaa.

Jälkkäriksi nautimme ihanaa mustikkapiirakkaa vaniljajätskin kera. Halukkaat saivat syödä jätskin seassa myös mansikoita. Näistä aineksista on muuten kesä tehty. Niin ja toki myös siitä 1,5 litran valkkaripullosta. 🙂

Kiitokset vielä kaikille mukana olleille ihanasta seurasta! Näitä hetkiä on ihana sitten syksyllä muistella.

3 Replies to “Grilli kuumana”

  1. Nam noita grilliherkkuja! Oli hyviä, kiitoksia vaan! Ja oleppa hyvä kukkakimpusta, se oli kyllä aika armottoman kokoinen kaveri. 😀 T: Käly (niin kaunis sana..)

  2. aikas hianot kuvat oot saanu jälkkäri pöydästä 😀

    1. Kiitos! Helppo saada hieno kuva, kun on hienot tarjoilut. 🙂

Vastaa