Kööpenhaminan TOP 3 ravintolat

Postauksen otsikko on hieman harhaanjohtava. Kävimme nimittäin reissumme aikana tasan kolmessa eri ravintolassa, muut ruokailut hoidimme hotellissamme, josta postailinkin jo aikaisemmin. Mutta kerrotaan nyt kuitenkin tarkemmin näistä kolmesta ravintolasta, jotka veivät nälän mennessään ja olivat muutenkin ihan käymisen arvoisia paikkoja.

1. RizRaz

Heti kohteeseen saavuttuamme, veimme tavarat hotellihuoneeseen ja suuntasimme sen jälkeen kaupunkiin lounaalle. Nälkä oli kova, ja koska olin etukäteen hieman kartoittanut Köpiksen ravintoloita, kävelimme suoraan hotellin läheisyydessä sijaitsevaan RizRaz-ravintolaan. Ravintolassa tarjoiltiin kasvis-buffet, jolle tuli hintaa hieman yli 10 euroa/hlö.

Noutopöytä oli välimerellinen ja valinnan varaa riitti vaikka kuinka, ja jopa kasvisruokaa kohtaan ”hieman” skeptinen mieheni tokaisi ruokailun aikana, että tämähän on hyvää! Omiksi suosikikseini nousivat ehdottomasti falafel-pyörykät ja perunapitsa, nam!

Noutopöydän antimien nauttimisen jälkeen lähdimme kävelemään ympäri kaupunkia, ja samalla sulattelemaan täysiä vatsojamme.

2. Skipperkroen

Toisena lomapäivänämme jatkoimme kaupunkiin tutustumista, nyt suuntana oli mm. Nyhavnin alue. Koska ilma oli kohtalaisen lämmin, päätimme istahtaa nauttimaan kevyttä lounasta yhdelle Nyhavnin monista terasseista. Minä kääriydyin flunssan kourissa vielä filtinkin (tiedän, että se on oikeasti viltti, mutta minä lausun sen filtti) alle, jottei kylmä päässyt yllättämään tätä vilukissaa enää yhtään enempää.

Skipperkroen-ravintolassa päätimme syödä elämämme ensimmäiset simpukat! Makua on hieman vaikea kuvailla, mutta nämä sinisimpukat möllöttivät valkoviinikastikkeessa, ja yhdestä annoksesta riitti mainiosti syötävää meille molemmille.

3. Ankara (Malmö)

Kolmantena reissupäivänä päätimme käydä Malmössa, jonne pääsee Kööpenhaminasta reilussa puolessa tunnissa. Matka taitettiin junalla Juutinrauman siltaa pitkin. Tämä silta onkin aika hauska, sillä se uppoaa yhdestä kohtaa meren alle ja matka meren alla olevassa tunnelissa on noin 4 kilometrin mittainen, silta itsessään on sitten 7 845 metriä pitkä. Silta näytti varsin hauskalta lentokoneesta katsoessa, sillä se tosiaan vain loppuu yhdessä kohtaa keskellä merta.

Nyt jatketaan kuitenkin Malmön ruokajutuilla. Malmössä meinasi tulla itku, kun sopivaa ravintolaa ei löytynyt millään (lue: minulle ei kelvannut mikään). Onneksi vastaan tuli ihan sattumalta Ankara-ravintola, joka tarjoaa turkkilaisen noutopöydän todella edulliseen hintaan. Olin tämänkin ravintolan nimen laittanut muistiin jo Suomessa, joten valinta oli senkin takia helppo.

Ankaran buffet oli tosiaan turkkilaisteemainen, pitäen sisällään mm. mausteisia ruokia. Mikään hurjan kulinaristinen kokemus paikan ruoka ei ollut, mutta täältäkin lähdimme mahat täynnä kohti puistoa, jossa oli hyvä nauttia aurinkoisesta ilmasta, syödä karkkia ja vain olla.

2 Replies to “Kööpenhaminan TOP 3 ravintolat”

  1. Kiitos paljon tästä jutusta. Olemme menossa mieheni kanssa ensi viikolla lomalle Kööpenhaminaan ja olen kasvissyöjä, joten RizRaz-vinkki tuli tarpeeseen:)

    1. Kiva, että jutusta oli apua! 🙂
      Minä ainakin suosittelen piipahtamaan RizRazissa, falafel-pyöryköitä on kova ikävä..

Vastaa