Kööpenhamina – Hotel Twentyseven ****

kuvat hotellin nettisivuilta

Rakastan tulevien matkojen suunnittelua! Hotellin valitseminen aiheuttaa kuitenkin useimmiten päänvaivaa. Vaihtoehtoja on niin paljon, ja kun mikä tahansa ei kelpaa, joutuu hotellin etsimiseen käyttämään usein aika paljon aikaa. Stressaan tällä hotelliasialla myös kanssamatkustajia, sillä yleensä annan ”muutaman” vaihtoehdon, joista pitäisi valita se paras. Yleensä tämä ”muutama” pitää sisällään todellisuudessa 10-20 eri vaihtoehtoa.

Tärkein kriteeri hotellin valitsemisessa on ehdottomasti sijainti. Varsinkin kaupunkilomilla haluan, että hotelli on niin keskeisellä paikalla kun matkabudjettimme vain antaa myöten. Toinen erittäin tärkeä seikka on aamupala. Mikäli sijainti on hyvä ja aamupalaa kehutaan, pääsee hotelli alkuseulonnasta läpi. Jos taas aamupalaa ei hotellissa ole lainkaan tai sitä haukutaan, jää hotelli yleensä pois laskuista jo alkumetreillä.

Aamupalan jälkeen tarkkaillen hotellista otettuja kuvia hyvin tarkasti, sillä pidän moderneista, siisteistä ja suht uusista hotelleista, joissa on mahdollisimman paljon palveluita. Palveluista kyttään yleensä ainakin ilmaista Wi-Fi:tä, 24/7 aukiolevaa respaa, ravintolapalveluita, kuntosalia ja spa-palveluita, sekä sitä onko hotelli perheiden suosiossa. Itse – vielä lapsettomana aikuisena – haluan nauttia lomalla myös rauhallisuudesta, joten rääkyvät lapset aamupalalla eivät ole mieleeni. Ja tämä ei sitten ollut mikään loukkaus, perhematkustelu tulee toivottavasti kuulumaan myös minun elämääni, jossakin vaiheessa.

Kööpenhaminan hotellin etsintä vei myös paljon aikaa, lähinnä sen takia, että kaupungin hintataso on kova, joten sopuhintaista hotellia sai todella metsästää. Päädyin lopulta Clarion Collection Hotel Twentyseven -hotelliin ja olin heti varauksen tehtyäni todella tyytyväinen valintaani. Odotukset myös palkittiin, ja hotelli jopa ylitti jotkin niistä.

Hotelli oli moderni boutique-hotelli, joka sijaitsi ihan tajuttoman hyvällä paikalla kaupungin keskustassa, aivan Tivolin lähettyvillä. Hotellin hintaan kuului aamiaisen lisäksi ilta-buffet, joka oli runsas, ja säästi rahojamme vaikka kuinka, sillä illalla ei tarvinnut lähteä ravintolaan syömään. Tulopäivänä, eli perjantaina, tarjoiltiin grilliruokaa hotellin terassilla ja muina iltoina nautimme päivällisen sisätiloissa. Hotellin aulasta sai myös 24/7 ilmaista kahvia, teetä ja erilaisia hedelmiä. Erityisesti lämmin tee miellytti flunssaista matkaajaa.

Hintaa hotellille tuli noin 520 euroa, joka tekee noin 170 euroa/yö.

Me olimme hotelliin todella tyytyväisiä, ja voin ilomielin suositella hotellia kaikille Kööpenhaminaan lähtijöille! Hotellin alakerrassa sijaitsi ilmeisen suosittu baari, joka aiheutti melua perjantai- ja lauantai-iltana, joten pienten lasten kanssa matkustavien kannattaa kaiketi valita jokin toinen hotelli. Hotellihuoneissa oli kyllä ilmaiset korvatulpat, mutta ainakaan me emme niitä tarvinneet.

2 Replies to “Kööpenhamina – Hotel Twentyseven ****”

  1. Itse varaan hotellit Priceline.comin ”name your owm price”-toiminnolla,mikäli mahdollista ja aina on ollut hyvä tuuri, vaikka ”sokkona” varataankin. Hinta vain on täysin toista luokkaa kuin perinteisiltä sivustoilta varattuna. Tosin varaan aina ****-***** hotelleja. Aamiainen hotellissa ei ole minulle tärkeä (paitsi työmatkoilla), mielelläni menen syömään erilaisiin paikkoihin muualle.

    Hotellisuosituksia on kuitenkin aina mukava lukea.

    1. Kiitos vinkistä ja kommentista. Kyseistä sivustoa en ole ennen kuullutkaan, mutta nyt tutustun siihen varmasti! Minä käytän lähes tulkoon aina booking.comia.
      Mä olen sen verran kiukkuinen nälissäni, että olen todennut, että on parempi syödä aamupala hotellilla, ettei tarvitse lähteä etsimään kiukkuisena ruokapaikkaa heti aamutuimaan. 🙂 Ymmärrän kyllä täysin sen, että on kiva käydä paikallisissa paikoissa syömässä.

Vastaa