Omaa tyyliä metsästämässä: Yläosat

Kuten jo ensimmäisessä postauksessani kerroin, olen heikkona kauniisiin vaatteisiin. Olen myös vahvasti sitä mieltä, että muodin perässä ei kannata kauheasti juosta, vaan tärkeämpää on löytää oma tyyli. Omaa tyyliä metsästäessä on minusta kuitenkin tärkeä pitää mielessä muutamia (tai oikeastaan aika monta) pukeutumisen peruspilaria ja ohjenuoraa siitä mikä sopii juuri omalle kropalle. Oma kroppa on hyvä tuntea tarkasti, sillä näin vaatekaupassa pääsee paljon helpommalla kun tietää mitkä mallit, värit ym. sopivat juuri itselle.

Oman tyylin metsästys onkin syytä aloittaa kokovartalopeilin edessä, ja peilin eteen on syytä mennä ihan ilkosen alasti. Peilikuvasta olisi hyvä sitten hieman hahmotella omaa kroppaa; minkälaiset olkapäät omistan, onko minulla pitkä vai lyhyt kaula, ovatko jalkani lyhyet vai pitkät verrattuna ylävartaloon, minkälaiset nilkkani ovat, omistanko leveän lantion, onko povi iso vai pieni, entäs pyllyn koko ja onko sitä kaikkien haaveilemaa vyötäröä olemassa vai ei.

Peilikuvasta selviydyttyä olisi vielä hyvä kaivaa esiin ne asiat joihin omassa kropassa olet tyytyväinen ja ne jotka eivät ole (enää) priimakunnossa. Tämän jälkeen voidaan alkaa miettimään mikä sopii omalle kropallemme parhaiten, ja tässä työssä meillä on apuna muutama loistava työkalu, ne ovat: värit, muodot, kuviot ja leikkaukset.

Alustuksen jälkeen on syytä siirtyä itse asiaan. Oman tyylin metsästyksen ensimmäisessä osassa keskitytään yläosiin, lähinnä erilaisiin paitoihin ja puseroihin. Näissä osiossa keskityn oman kroppani hyviin ja huonoihin puoliin, eli niihin vaatekappaleisiin jota minun pitäisi välttää ja vastaavasti myös vaatekaappiini hamstrata. Jos ja kun samat säännöt eivät päde sinuun, tutustu ihmeessä kirjaan nimeltä Chic – valitse oikeat vaatteet – luo oma tyylisi. Kyseinen kirja avasi ainakin omat silmäni.

Minä omistan lyhyen kaulan, ja olen tuntenut oloni aina poolopaidoissa tavattoman tukalaksi. Ei todellakaan ole tyylikkään näköistä jos pää näyttää kasvavan suoraan hartioista. Pään jatkeena on oltava kaula, ja kun en sitä omista, on minun luotava sellainen.

Suosin siis yläosissa syvään uurettuja päänteitä. Mikäli paidassa tai puserossa on runsaasti nappeja, saa se myös aikaan illuusion pidemmästä kaulasta. Yläosissa pyrin vastaavasti välttämään korkeita päänteitä, kilpikonnakauluksia sekä liian kireitä kaulakoruja.

Minulla on suht leveä lantio, ei mikään brasilialainen, mutta leveä kuitenkin. Leveälanteiselle sopivat erityisen hyvin esim. kietaisuvaatteet ja vartalonmyötäiset tunikat. Leveä vyö lantiolla taas on ehdoton ei. Minkään vaatteen ei myöskään tulisi koskaan kiristää mistään, ja tämä koskee toki myös lantion seutua.

tekstin kaikki kuvat weheart

Suurin ongelma ylävartalossani on paksut käsivarret. Vaikka painoa on pudonnut paljon, vaatisivat käsivarret vielä kunnon kiinteytyksen. Ennen sitä minun täytyy turvautua peittävämpiin yläosiin, ja unohtaa ainakin puhvi- ja holkkihihat, jotka vain korostavat paksuja käsivarsia.

Näin olemme päässet alkuun oman tyylin metsästyksen kanssa. Seuraavassa osassa käsittelen sitten alaosia.

2 Replies to “Omaa tyyliä metsästämässä: Yläosat”

  1. Tää sun blogi on niin ihana, oon jäänyt jo ihan koukkuun. Mun täytyy varmaan hommata toi kirja, vai oisko sulla lainata sitä? Olis kiva oppia paremmin minkälaiset vaatteet sopii omalle kropalle. 🙂

    1. 🙂 Voi miten ihana kommentti! Kiitos siitä!
      Ja toki saat kirjan lainaan, voisin vaan ensin tehdä tämän sarjan tänne blogiin valmiiksi, mutta kiikutan kirjan sen jälkeen sinulle.

Vastaa