LBD a.k.a Little black dress

Pikkumustan äiti on tietenkin Coco Chanel. Coco suunnitteli mekon 1920-luvulla ja se oli länsimaisen muodin ensimmäinen musta asu jota ei tarkoitettu pidettäväksi hautajaisissa.

Pikkumusta kuuluu minusta jokaisen naisen Must have -vaatteisiin. Se on pelastanut minut usein juuri silloin kun en tiedä mitä päälleni laittaisin. Pikkumusta näyttää aina hyvältä ja sen saa halutessaan hyvin juhlavaksi, valitsemalla sen seuraksi sopivat asusteet. Hyvin, tai oikeastaan täydellisesti istuva pikkumusta on päällä niin mukava, että sitä ei kotiin tullessa haluaisi riisua.

Omasta vaatekaapista löytyi vielä hetki sitten täydellinen pikkumusta, merkiltään Marella. Mekko oli todellinen alelöytöjen kuningatar, maksoin mekosta vaivaiset 30 euroa, normaalihinnan ollessa reippaasti yli 200 euroa. Parasta tässä mekossa on sen materiaali, mekko koostuu viskoosista (64%), puuvillasta (23%), silkistä (11%) ja elastaanista (2%). Ainoa ongelma on, että se on minulle nykyään liian iso.. Joka tarkoittaa tietenkin sitä, että uusi mekko olisi löydettävä! Onneksi alet ovat jo tuloillaan, täytyy vain toivoa, että minua onnistaisi yhtä hyvin kuin viimeksi!

Kyhäilin tähän loppuun vielä omaa silmääni ja makuani miellyttävän asukokonaisuuden pikkumustan ympärille. Tehosteväriksi valitsin punaisen. Vaikka en muuten mikään kova kenkäfriikki olekkaan, saavat nuo Christian Louboutinin korkkarit sydämeni aina tykyttämään muutaman ylimääräisen kerran. Upeat! Olen niitä muutaman kerran jo hivellyt kaupoissa pyöriessäni 🙂 Enää ne pitäisi saada tuotua kotiin asti.


Vastaa