My wedding dress by Justin Alexander

Häitämme vietetiin keskitalvella, eli vielä silloin kuin maassa oli etelässäkin monta metriä lunta ja pakkanen paukkui. Hääpäivämme muistaminen onnistunee jatkossa myös mieheltäni, sillä meidän rakkauden juhlaa vietettiin 1.1.11.

Puvun olin löytänyt Häät-lehdestä jo paljon ennen kuin hääpäivää oli edes päätetty. Oikeastaan hääpuku oli tiedossa jo ennen kuin ainuttakaan sormusta oli vasemmassa nimettömässäni. Pukuun rakastuin heti kun sen ensi kertaa lehden sivulla näin. Puku oli Justin Alexanderin mallistosta, ja sen mallinumero piirtyi mieleeni hyvin selkeästi, 8464. Eihän numerossa tosin mitään selkeää ole, mutta kyllä tähänkin päähän numerosarjat saadaan upotettua kunhan asia on vain tarpeeksi tärkeä.

Eniten puvussa minua viehätti sen pituus. Puku on pituudeltaan tea, joka tarkoittaa siis sitä, että puvun helma päättyy polven ja pohkeen välimaastoon. Talvihäissä puvun pituus toimi erityisen hyvin, sillä puvun helma ei missään tilanteessa raahautunut pitkin maata, ja näin ollen se pysyi myös puhtaana. Tea-mittaisessa puvussa on myös se etu, että hääkengät näkyvät koko ajan! Itselläni juuri kengät aiheuttivat varmaan eniten harmaita hiuksia koko hääjärjestelyistä, mutta onneksi siitäkin selvittiin kunnialla ja oikeat kengät tupsahtivat postiluukkuun vain viikkoa ennen häitä.

Kengistä voisi puhua vielä hieman enemmän ennen kuin päästään itse hääpukuun. Olin jo hyvissä ajoin ennen häitä tajunnut, että korkokengissä en voi koko päivää viettää, sillä ulkona saattaa ilma olla mitä vain lumisateen ja armottoman räntäsateen välistä. Näppäränä leidinä sain eräänä päivänä loistoidean, tilaan itselleni valkoiset huopikkaat! Valkoisten huopikkaiden etsiminen olikin sitten ihan oma tarinansa, niitä kun ei Suomessa valmisteta. Eli muutamien tuntien googlettamisen jälkeen olin tilannut itselleni valkoiset huopikkaat Venäjältä! Kaikki toimi hyvin ja suloiset huopikkaat saapuivat Suomeen ja saivat jälleen tämän leidin suupielet kääntymään pohjoiseen 🙂

Itse hääkenkinä toimivat sitten Brandokselta tilaamani valkoiset Menburin korkokengät. Tosin häävalssin ajaksi minulla oli vielä yhdet kengät, jotka olin värjäyttänyt tummanpunaiseksi häiden teeman mukaisesti. Valitettavasi näistä satiinisista kengistä minulla ei ole kuvaa. Huopikkaiden kuva löytyy alempaa.

Mutta palataanpa takaisin siihen häämekkoon. Pieniä korjauksia mekkoon jouduttiin toki tekemään. Mekosta poistettiin jokunen kerros tylliä, sillä kaikilla tylleillä mekko oli kuin ballerinan mekko. Mekkoa myös kavennettiin jonkin verran, sillä kevenin vielä ennen häitä jokusen kilon. Puvun vyötärönauha oli vaaleanbeigeä raakasilkkiä ja sen etumusta ja takaosaa koristivat kauniit valkoiset kukat, jotka muistuttivat monen häävieraan mielestä kuurankukkia. Mitkä kukat paremmin voisivatkaan talvihäihin sopia? 🙂

Pukuni väri oli Natural/Coffee, ja toiveissa olisi viedä puku ompelijalle hieman muuneltavaksi. Koska puku ei ole kokonaan valkoinen, voisi sitä etiketin mukaan käyttää vielä esim. ystäviemme hääjuhlissa, ja toki myös muissa hienoissa tilaisuuksissa!

Vastaa